Hej kära läsare


Vill du vara spontan och göra denna torsdag kväll till något att minnas för dig? Då är det absolut sista chansen att boka upp en plats på min nya föreläsning:  ”Att brinna utan att bränna ut sig” nu den 25 maj här i Borås. Du anmäler dig HÄR!

Vill du att jag kommer till din stad så hör av dig till karin@lifevision.se så hjälper hon dig. Är du intresserad av att minska upplevelsen av stressen, få teamet att jobba bättre ihop och varje del av det att få fram sitt bästa? Skicka en förfrågan så sätter vi en plan för hur vi får till det på bästa på ditt företag.

I veckans coachbrev tar jag en fräsch titt på hinder, utmaningar och problem. Kan det vara så att den rakaste vägen till våra mål inte alltid är den bästa? Läs och återkom gärna med dina funderingar kring vad som funkat för dig …

Ditt liv är ett mästerverk,

Veckans citat


”Ju snabbare du tar ett beslut, desto snabbare kan du korrigera.”

- James Clear

Svängarna som gör livet magiskt


När du pratar med äldre människor har deras liv sällan varit en rak linje från A till B. Det har mer varit som Amazonfloden som börjar i Peruanska Anderna och sedan slingrar sig fram till utloppet i Atlanten. Vattnet stöter på hinder och går runt. Det trycker sig fram över andra. Men som tur är det inte en rak linje. Då hade inte Amazonas regnskog funnits.

Lite samma är det med våra liv. Hade vi fått bestämma hade vi haft en stadig och rak linje till våra drömmar. Men tack vare att det aldrig blir så ger vårt slingrande ett mer intressant liv med mer färger och prunkande grönska. Lite poetiskt uttryckt, men de som levt livet fullt ut håller nog med om att det var i svängarna magin hände.

Kan vi se det så kan vi också omfamna utmaningar, problem och hinder. Utan dem skulle vi inte växa lika mycket. Utan att vi löste en del av dem skulle vi inte heller kunna försörja oss. För vår lön står ju i direkt proportion till hur stora problem vi kan lösa och hur mycket det är värt för andra att vi gör det.

Ordna så att någons hem är välstädat och det är värt en viss summa för dem. Skala upp och ordna en billig t-shirt till en 100 miljoner människor och du är miljardär. En app som du tjänar 1 kr på men 1 miljard tycker är värd att ladda ner gör samma sak. Fixa fusionsenergi och hela jorden kastar pengar på dig. Storleken på problemet du löser och hur många du kan erbjuda lösningen till med vinst avgör din lön för mödan.

Nu är det bara ena sidan av ekvationen. Den för de flesta viktigare delen är upplevelsen de har medan de gör allt det här. Att sitta utbränd, emotionellt dränerad och nedstämd i ett exklusivt penthouse är ju ingen höjdare. Då är nog de flesta hellre nykära, nöjda och hoppfulla i en etta på ”fel” sida stan.

Ändå så är nästan all vår utbildning på monopolspelssidan av livet. Att lära sig livets spel och få till det, men inte så mycket på hur vi skapar en bättre upplevelse oavhängigt hur livet för tillfället ser ut. Faktum är att man inte ens tittar på om det är möjligt. Vi är så indoktrinerade av sagor och filmer om att livet går ut på att skaffa bättre och bättre omständigheter tills vi kan vandra in i solnedgången ”happy ever after” och lyckliga i alla våra dagar.

Den raka linjen till havet. Den brokiga, slingrande verkligheten vill vi knappt prata om. Och tala för guds skull inte om att det går att vara än mer tillfredsställd och välmående där. Jag tycker att det är ett stort misstag som gör att många i onödan känner sig misslyckade och hopplösa. De ser inte ens att det skulle gå att vara välmående både innan och utan den där vandringen in i solnedgången.

Hoppas att det kan hjälpa dig ta en titt i en mer användbar riktning. Att lägga själ och hjärta bakom det du gör och där du befinner dig. När vi gör det så växer vi. När vi växer kan vi bidra med värde bortom oss själva och lämna det bättre än vi fann det.

Det är för mig en summering av meningen med livet och när du ser det blir det liksom lättare att andas. Så ta ett djupt andetag och gör det du kan idag. Se vad du får för resultat, korrigera och försök igen. Ett antal sådana slingrande dagar i rad och du upptäcker att världen gör plats för dig …

Veckans Boktips


Fem felfunktioner i en grupp


av Patrick Lencioni

Läste den här boken inför ett uppdrag med ett företag som jobbat med den och fått bra resultat. Slukade den på en kväll och uppskattade den lika mycket som hans andra bok ”Getting Naked”. Här får du via en lättläst historia om en ledningsgrupp med samarbetssvårigheter, med dig principer för hur man får människor att jobba tillsammans på bästa sätt. Lika användbart i familjen, ett idrottslag som på ett företag. Bästa är att den avslutar med ett separat kapitel med lösningar på varje utmaning. Så gör dig en tjänst och läs den här.

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.