Hej kära läsare


Så är det äntligen dags att åka till Mallorca och inspirera ännu en fantastisk grupp människor. Som alltid lika spännande och kittlande att fundera på hur man kan göra största möjliga skillnad för dem. Helst så att de inte bara är supernöjda utan rekommenderar andra till samma upplevelse.

Kanske är du en av dem som alldeles på egen hand kommit på att du också vill vara med där jag ger allt för att leva min vision? Ta då en titt i kalenderiet nedan eller gå in direkt på lifevision.se.

Denna vecka funderar jag på att det oavsett vad du tycker om problem och utmaningar så ingår de i att leva. Så istället för att bli av med dem kanske det är dags att se om du kan ha dem på en högre nivå och lite mer på dina villkor. Nyfiken? Scrolla ner, läs och gå ut och gör något positivt…

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!

Veckans citat


”Livet susar förbi ganska snabbt. Om du inte stannar upp ibland och tittar dig omkring, så kan du missa det.”

- Ferris Bueller (från filmen Ferris Bueller's day off)

Är du positivt utmanad?


Det har varit en tuff tid för den Haglundska familjen. Inga nyheter för er som er som läser och följer min fru Karin på hennes blogg. Ni vet att hon var riktigt sjuk i borrelia och till och från fortfarande lider av sviterna av vad det ställde till med i både nervsystem och leder. I höstas gjorde hon en rektusdiastas operation för att rätta till en av graviditet orsakad separation av magmusklerna. Även om hon är en kämpe och återhämtar sig fantastiskt bra får hon inte lyfta något tyngre.

Då som en liten extra utmaning händer det som man förstås aldrig vill ska hända sina barn… att lillan bryter benet. Så med en nyopererad fru och en 3-åring som är gipsad från ljumske till tår blev det mycket extra pysslande där, samtidigt som våra söner går igenom vad de går igenom. För er som har barn inser ni nog hur marginalerna snabbt krymper. Om tiden med tre barn, eget bolag och annat knappt räckte till innan så gör minsta käpp i hjulen att man hamnar ohjälpligt på efterkälken.

Nu är vi människor som tur är fantastiska.  När vi väl står inför de svårigheter vi alla går igenom på olika sätt så hittar vi oftast kraft för att klara av det också. Även när det känns som att man vill ge upp. Någonstans är det väldigt hoppfullt att märka det här även om man naturligtvis helst hade sluppit bli så utmanad. Så bara att ta tag i det, göra en sak i taget tills man förhoppningsvis kommer ut på andra sidan.

Under en tidig löptur i höstmörkret slog det mig att nog för att det är skönt att kunna klara av det hela när livet tuffar till det, men nog hade det varit härligare ändå att ha lite mer positiva utmaningar? Några som man väljer själv snarare än sådant som livet kastar i ens väg? Började fundera lite på vad det skulle kunna vara medan benen sprang på.

Blev en härligt inspirerande och energiframkallande tankebana. Allt från att vara lika artig, snäll, hjälpsam och ”oskrikig” mot barnen som jag propsar på att de ska vara till att hitta nya affärsmöjligheter som kräver totalt nytänkande. Märkte direkt ett annorlunda anslag när jag lekte med tanken på det här sättet jämfört med när tanken är helt ockuperad av ta sig an nästa ”problem”.

Är du med på vad jag pekar mot här så kanske även du börjar fundera i riktning mot vad som skulle kunna vara en inspirerande utmaning att ta dig an? Att fritt leka med din tankeförmåga och fundera över på vad som skulle vara en inspirerande utmaning idag? Eller sticka iväg lite längre och fundera över vad du skulle kunna sätta igång den här veckan som fortfarande kommer ha betydelse om ett år?

Inte vet jag, men det jag vet är att vi alla blir tämligen ofrivilligt utmanade av livets alla skeden och skiftningar. Olyckshändelser och politiska beslut. Ekonomi och vänskap. Hälsa och förhållanden. Många av dem helt utanför vår kontroll men de behöver ändå tas om hand. Då kan det för oss alla vara en behövlig omstart att sätta upp våra egna mer positiva utmaningar och köra igång. Vad skulle en sådan vara för dig?

Veckans Boktips


Ta svart bälte i att leva!


av Martin Järnland

Jag har känt Martin sedan han började gå på mina kurser för många år sedan. Sedan dess har han gått vidare, utbildat sig internationellt och delar nu med sig av sina livsförändrande erfarenheter i denna fantastiska lilla bok. Lättläst och samtidigt djupt inspirerande. Enkelt men med potential för stora resultat. Köp den, läs den, reflektera och märk vilken effekt för livet som dina insikter får…

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.