Hej kära läsare


Ännu en vecka har gått och hösten kommer allt närmare. Har du fått gjort vad du vill så här långt efter semestern? Om inte vad behöver du få till för att vara riktigt nöjd närmaste tiden framåt? Tveka inte, bara sätt dig i rörelse i den riktningen. De tveksamheter du hade försvinner i takt med att du bygger upp fart.

Vill du i den processen minska chanserna att det går för fort så ta gärna en titt på min föreläsning ”Att brinna utan att bränna ut sig!” som nu finns tillgänglig i vår webbshop. Mitt löfte är att du kommer att tycka att det var värt mångfalt vad den kostar (som en bra middag ute ungefär;-)

I veckans brev tar jag en titt på vad alla människor innerst inne vill ha hjälp med. Tio saker som vi alla kämpar med och som skulle göra stor skillnad att en göra lite framsteg med. Nyfiken? Ta då en titt på en topplista nedan som kan förändra allt för dig …

Ditt liv är ett mästerverk,

Veckans citat


”Åsikt är vildmarken mellan kunskap och okunskap.”

- Plato

De 10 Mest Eftertraktade Förändringarna i Livet!


Satt och kämpade lite med vad jag skulle skriva i veckans brev. Kändes som allt som fanns att säga redan var sagt. Har ju ändå skrivit över 900 coachbrev genom åren och försökt att hitta nya vinklar, spännande teman och vad som än skulle kunna ge mest av värde för dig som läser. Men idag var en av de dagar då det var stopp.

Tog därför och gjorde lite research på just vad människor i världen idag allra mest vill ha hjälp med och vad som skulle bidra med mest värde för dem. En topp-10 lista var faktiskt inte så svår att få fram som jag trodde. För att efter både ha gått igenom egna klient diskussioner samt konsulterat Google, Bing och ChatGPT så verkar de flesta vara rörande överens. Se om du håller med om vad människor idag är allra mest intresserade av:

1. Mental Hälsa: Det ökande antalet fall av ångest, depression och stress är en alltmer global angelägenhet. Folk söker verktyg och metoder för att förstå, hantera och förbättra sin egen psykiska hälsa.

2. Arbets- och Livsbalans: Väldigt många kämpar med att balansera kraven från arbete och privatliv, och söker sätt att göra båda delarna mer meningsfulla, mindre stressande och samtidigt oftare ha en allmänt skönare känsla i vardagen.

3. Relationer: Förhållanden, vare sig de är romantiska, vänskapliga eller professionella, är en konstant källa till både vår största glädje och våra största utmaningar. Därför vill vi nog alla hitta sätt att förbättra kommunikationen, lösa konflikter och bygga starkare band.

4. Hälsa och Välbefinnande: Med den ökande medvetenheten om vikten av en hälsosam livsstil, söker folk råd och verktyg för att förbättra sin kost, träning och allmänna välbefinnande. För att inte tala om att ingen av oss vill lida av nedsidan av åldrande.

5. Personlig och Professionell Utveckling: Ett av våra djupaste behov är känna av vi växer på något sätt. I så många delar av livet som möjligt. Så därför så klart både i karriären och som individer. Det gäller allt från att utveckla nya färdigheter till att förstå sig själv på en ny nivå.

6. Hållbarhet och Miljö: När klimatförändringen och dess effekter blir allt mer påtagliga, finns det en ökad efterfrågan på sätt att leva mer hållbart och minska vår påverkan på planeten. Vi vill ju alla lämna världen lite bättre än vi fann den och känna att vi bidragit med värde utanför oss själva.

7. Ekonomisk Trygghet och Frihet: I kanske en av de mest osäkra av ekonomiska tider som vi stått inför söker alla efter sin bästa väg för att säkra sin ekonomiska framtid. Antingen genom att spara, investera eller starta eget.

8. Teknologisk Anpassning: Teknologin förändras i en allt snabbare takt, och många söker hjälp med att anpassa sig till nya verktyg, plattformar och metoder för kommunikation. Att hitta ett vettigt förhållande till allt det nya som kommer mot oss i en allt snabbare takt.

9. Utbildning och Lärande: Med den snabba förändringen i arbetsmarknaden är livslångt lärande viktigare än någonsin, och människor söker effektiva sätt att lära och anpassa sig. För den absolut viktigaste investeringen vi gör är den vi gör i vår egen kapacitet och förmåga.

10. Självkänsla och Självförtroende: För att framgångsrikt kunna navigera livets utmaningar och möjligheter är en grundmurat förtroende för sig själv och sin potential viktigt. Så många söker efter de mest optimala sättet att bevara sitt självförtroende obetingat de omständigheter man befinner sig i.

Nu när du har läst och reflekterat över min lista, håller du med om att det här kan vara de mest intressanta områdena att stärka dig själv i? Jag blev i varje fall lite mer exalterad under skrivandet av den. För jag insåg att det jag jobbar med direkt påverkar det mesta av detta och indirekt påverkar varenda del. Vilken av dem skulle det göra störst skillnad för dig att tag i nu under hösten? Vill du ha stöd och ha någon i din ringhörna som hjälper dig att nå dit du vill så hör gärna av då jag har två lediga platser för coaching med start nu i månadsskiftet …

Veckans Boktips


Självbetraktelser


av Marcus Aurelius

Läste under sommaren om den här fantastiska lilla boken. Mängder med visdom som stått emot tidens tand och fortfarande är minst lika aktuell nu som när det skrevs för två tusen år sedan. Dessutom får du dessa ovärderliga insikter för priset av en hamburgare på Max. Inte mycket att tveka på då. Så köp, läs och bli lika positivt påverkad av en gammal kejsares betraktelser som jag.

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.