Hej kära läsare


Ännu en vecka med Zoom och Teams samtal har susat förbi. Några personliga samtal som startar armbåge mot armbåge istället för med en kram. Annorlunda tider för oss alla. Allt vi kan göra är att göra det bästa av det.

Något som jag då gör via personlig coaching, inspelning av digitala kurser och föreläsningar. Känns bra då vi nog aldrig haft ett större behov av utbildning och inspiration när vi jobbar hemifrån, ska leda på distans och allt annat som är en utmaning. Vill du ha hjälp med det eller något annat så kontakta mig på anders@lifevision.se eller slå en signal till mig direkt 0705-835454 så planerar vi tillsammans något i världsklass till er…

I linje med det så tar jag i veckans brev en titt på takten med vilken det vi trodde var omöjligt allt snabbare faktiskt blir möjligt. Hoppas att insikterna från mina funderingar kring detta hjälper dig att ta minst ett inspirerat steg närmare dina drömmar …

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!

Veckans citat


”Du vaknar inte klockan fyra på morgonen och bannar dig själv för att ha sagt sanningen. Du vaknar klockan fyra på morgonen och bannar dig själv för att ha skändat ditt samvete.”

- Jordan Peterson

Realistiska omöjligheter?


Har du någon gång berättat om dina drömmar för någon eller gett ett förslag till lösning på ett problem bara för att mötas av kommentaren ”Var lite realistisk!”? Skulle tro att det har hänt de flesta vid mer än ett tillfälle. Märk väl att den kommentaren aldrig antyder att du borde tro på något större. Nej, det som den som säger det i all välmening vill säga är att du ska tona ner dig lite så att du, eller dem, slipper bli besviken.

Det som de verkar glömma är att alla dagens realistiska tankar en gång var gårdagens orealistiska förhoppningar. Inom idrotten har det alltid funnits drömgränser som ansetts fullkomligt omöjliga att slå. Allt från Michael Johnsons 19.32 på 200 meter till Bob Beamons 8.90 i längd i Mexico city. Men varje gång vi säger att det inte går att göra något bättre så är det ändå någon som gör det.

Samma är det inom varje område. En gång i tiden sågs skrivmaskinen som en fantastisk uppfinning. Sedan datorernas intåg är det väl ingen som använder en utom kanske av nostalgiska skäl. Att ha en telefon i fickan som dessutom är en långt kraftfullare dator än den som styrde månlandaren, tar bättre bilder än gårdagens proffskameror och ger dig tillgång till all världens information gratis hade för inte länge sedan känts som ren science fiction och väldigt långt från realistiskt.

Att den processen snarare accelererar än saktar ner visar en intressant studie jag läste om alldeles nyligen. Där hade forskare beräknat att 65% av de ungdomar som går på högstadiet idag kommer att bli anställda i en yrkesposition som inte ens är uppfunnen än. Fundera på det lite. Det innebär att inom 10-15 år så kommer det ha kommit fram nya Apple, Tesla och Amazon  företag som vi har lika lite koll på vad de kommer att göra som de i början av 2000-talet hade på begrepp som app-utvecklare, UI/UX designer eller ”social media manager”.

Faktum är att historien är en enda lång studie av förlegade idéer. Man kanske därmed till och med kan gå så långt som att säga att realism är en fiende till det nya. För om vi ska vara ärliga så skulle egentligen ordet realistisk kunna bytas ut mot ”smygpessimist”. Det representerar fördomar och svårigheter att se bortom vad som redan finns och hur fort allt som är på en exponentiell skala förändras. En oförmåga att optimistiskt ta sig an framtiden. För nog är det väldigt sällan som någon säger ”Var lite realistisk – det är klart det kommer att gå”.

Bara tanken på alla jobb, uppfinningar och annat som inte ens är uppfunna än gör i varje fall mig fascinerad av framtidens möjligheter. Hoppas att det gör det samma för dig. Att du börjar fundera på allt som inte längre är omöjligt när du ser att det enda som stoppar oss från att passionerat delta i att sätta personliga rekord är våra ”realistiska tankar” om vad som inte går att göra.

Orealistiska mål är överraskande, riskabla och livsbejakande. Realistiska mål är i jämförelse förväntade, tråkiga och linjära. Vill därför inbjuda dig denna vecka att vara lite orealistisk, följa ditt hjärta och fundera på vilka omöjligheter du vill ha i ditt liv. Att helt enkelt anta lite av attityden hos den goda drottningen i Alice i Underlandet som sa: Ibland så tänker jag ut så många som sex omöjliga saker innan frukost…

Veckans Boktips


The Happiness Hypothesis


av Jonathan Haidt

Det här en bok som jag så fort jag läst den kände måste rekommenderas i mitt coachbrev. En sällan skådad kombination av vetenskapliga studier och filosofisk kunskap som ger insikter i varenda kapitel. För att uppleva lycka i den moderna världen behöver vi kombinera allt vi vet. Öst och väst. Gammal visdom med modern förståelse. Höger och vänster hjärnhalva. Riktigt inspirerande läsning som borde ingå i allmänutbildningen för alla …

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.