Hej kära läsare


Äntligen! Nu är det bara en vecka kvar tills jag träffar många av er i Göteborg på min  180° inspirationskväll den 10 oktober. Den som vill ta sista chansen att boka gör det HÄR!

Funderar du redan nu på bästa julklappen till personalen? Kan då tipsa om att vårt populära Lifetalk spel åter är i lager i början på november, nu med ännu fler livsinspirerande, framgångscoachande frågor i ny fräsch design. Vi släpper även ett Lifetalk 2. För reservation av större orders kontakta oss på info@lifevision.se

Denna vecka ställer jag just ett par frågor som jag tror kan göra stor skillnad för vem som helst. Speciellt för dig som tycker att det är ”mycket nu” eller är mitt i värsta livspusslet.

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!

Veckans citat


”Nästan allting börjar fungera igen om du bara kopplar ur det några minuter, dig själv inkluderat.”

- Anne Lamott

Stoppar du för framgång?


Som du som läsare av mitt coachbrev förmodligen känner till så handlar hela min karriär om att hjälpa människor att få tillgång till sina bästa resurser när de som mest behövs. Spelar ingen roll om det handlar om mentala eller fysiska bitar. Det centrala är att ge så många som möjligt att leva sitt personliga drömliv och förmågan att på ett så bra sätt som möjligt hantera när det känns mer som en mardröm.

Låter i varje fall i mina öron som en bra riktning att utforska, men en del verkar tro att enda sättet att få till det är att jobba stenhårt på både sig själv och livet i varje vaken stund. Funkar det ändå inte så är det bara att försöka igen – ännu hårdare! Med den här idén som ledstjärna är allt som inte känns som en rejäl kamp och ansträngning något som inte kan vara värt att göra alls. Lugna stunder är då bortslösade stunder som istället kunde användas för att överkomma alla hinder för vår framgång.

Det här är en tankevurpa som är ganska lätt att göra om du läser en massa självhjälps böcker där andra människor talar om att alla som vill komma någonstans ska upp kl. 05.00, börja med en timmes träning, meditation och journalskrivning för att sedan sätta igång med sin ideal dag som varar till sent på kvällen. Minsta möjliga vila rekommenderas. Hmmm… även om jag tror att vi alla kan komma överens om att alltför många helt enkelt inte gör det som behövs för att komma dit de vill, så är ju att ”jobba hårdare” ingen garanti för att lyckas snabbare.

För mig som har coachat ett antal racerförare är det lite som ett Formula 1 race. Hamilton, Verstappen, Vettel, Leclerc och de andra toppförarna som får chansen att sitta bakom ratten på världens snabbaste bilar utmanar sig själva och materialet till den absoluta gränsen så klart. Det är plattan i mattan och extrema inbromsningar för att klämma ut varenda millisekund ur varenda raka och kurva.

Ändå tar de en eller ett par gånger per race och går in i depå för att byta däck, fylla på lite bränsle eller annat som behöver fixas. Hela processen tar dem omkring 25 sekunder, så varför göra det i en sport där man jagar hundradelar och tiondelar av sekunder? Jo, därför att de förstår att om de inte gör det så kommer de inte lika fort till den rutiga målflaggan och kanske kommer de inte ens att kunna avsluta alls. De inser att den snabbaste vägen istället är en noga uträknad strategi med stopp för påfyllning och återhämtning. Och ju mer de anstränger bilen desto fler stopp behövs.

Tycker att det här är en bra metafor för livet. Om du ska ta dig hela vägen till de rutiga målflaggorna i ditt liv så behöver du fundera lite på vad som är din bästa depåstrategi. För vi är alla lite olika och vissa kan klara sig på ett stopp medan andra snabbt tappar fart på mindre än tre stopp. Min inbjudan till dig här är att just stanna upp och fundera lite på vad du behöver? För ingen känner dig bättre än du själv. Det kluriga är bara att lyssna och lita på vad den där inre rösten, känslan eller bilden vill säga dig.

Oavsett vad du kom fram till så vågar jag påstå att bästa sättet att få till livet och dina mål inte är att blåsa på i 180 dagarna i ända. Då uppstår en definitiv risk att du får ”soppatorsk” innan du ens är halvvägs framme. Eller att du sliter ut dina mentala och fysiologiska däck ner till trådarna, förlorar greppet och spinner ur kontroll. Något jag tror att vi, om vi inte varit där själva, sett mängder med människor i vår omgivning gå igenom.

Därför är det så viktigt att klara av att ta en dag ledigt och göra ingenting med ett nöjt leende på läpparna. Att se hur viktigt det är för sinnet att få gå på tomgång snarare än att ständigt varvas upp i det röda området på tpm-mätaren (tanke per minut mätaren;-) Min erfarenhet är att de allra flesta har en alldeles för hög tomgång så att det sliter för mycket även i depån så att säga.

Hoppas att det här ger dig något som du kan skräddarsy till dig själv. För jag tycker att det är lite hybris när någon försöker tala om hur någon annan ska leva sitt liv. Kan ju låta som att det är det jag håller på med, men min tanke är snarare att förmedla användbara principer som du själv formar till ditt liv snarare än det ”rätta” att följa. Envisas med det trots att många verkar tycka att det är enklare att bli tillsagda vad de ska tänka och göra för ett bättre liv.

Så vilken strategi känns för närvarande mest användbar för dig? Vad skulle vara den vettigaste kombinationen av jobb, vila, träning och lek under höstens alla utmaningar och glädjeämnen? Hur skulle de dagliga depåstoppen vara? Vilken är din egen insikt från det här om du lyssnar inåt snarare än på vardagens och andra människors ”brus”? Ge dig själv gåvan av att fundera lite på det här och upptäck hur mycket vettigt du kommer på för att komma i mål på nya pers…

Veckans Boktips


How Not To Die


av Michael Greger

Den här boken är rejält tankeväckande. De flesta av oss är uppväxta med idén att det finns en enda väg till framgång: Starta tidigt, specialisera dig och lägg dina 10.000 timmar så kommer du dit du vill. Här visar författaren på att sanningen om hur du uppnår framgång är något helt annat. Var intresserad av många olika områden, experimentera och ta lite omvägar. Därför är det här en viktig bok att läsa för alla som är intresserade av att nå till en högre nivå i livet.

Lyssna på Coachbrevet


Share


Share the newsletter via Facebook, Twitter or email by clicking on the icons.

Copyright©


The contents of this weekly letter may be copied and distributed for non-commercial reasons, as long as the author’s name and contact information is included. Copyright is maintained by your personal honesty and integrity.

Subscribe

Every week I send out a free coaching letter. In it, I share thoughts and ideas that I believe can help you get even more out of life. If you would like to have it delivered directly to your inbox, you can sign up here.