Hej kära läsare


Vill stolt meddela att vi nu tillsammans med Acadyme har lanserat en online föreläsning på engelska ”Success is Simpler Than You Think!”. Du får automatiskt den både textad och som ljudfil att ladda ner och lyssna på som en podd. Som läsare av mitt coachbrev kan du dessutom ladda ner den med 25% rabatt! Använd bara koden ”ah25” i kassan:-)

Så vill du få in budskapet i en annan del av hjärnan med språkskiftet eller har någon engelsktalande kollega, vän eller bekant så rekommendera den gärna till dem.

I veckans brev funderar jag på om storleken har betydelse. Nej, ingen del av vare sig den manliga eller kvinnliga anatomin, utan hur vi kan minska storleken på det vi tar oss an när vi står inför stora utmaningar…  

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!

Veckans citat


”Vi kommer alla att dö och det innebär att vi tillhör de tursamma. De allra flesta kommer inte att dö helt enkelt därför att de aldrig kommer att bli födda. De potentiella människor som skulle kunnat ha varit här i mitt ställe är fler än alla sandkorn i Sahara. Utan tvekan finns det bland alla dessa otaliga ofödda poeter större än Keats större vetenskapsmän än Newton. Vi vet detta för mängden möjliga människor som vårt DNA tillåter massivt överstiger mängden faktiska människor. Inför dessa häpnadsväckande odds är det du och jag, i all vår alldaglighet, som är här. Hur kan vi, de priviligierade få som mot alla odds vann födelsens lotteri, med att gnälla över vår ofrånkomliga återgång till det tidigare stadie från vilket den omätliga majoriteten aldrig väcktes.”

- Richard Dawkins

Storleken har betydelse!


I dessa tider står många inför större utmaningar än någonsin förr. Det är allt ifrån företag som innan varit med svackor men aldrig noll i intäkter. Förhållanden som knakar i fogarna när humöret är lågt och oron hög. Rädsla för sin egen och andras hälsa. Tankar över vad som pågår i världen höjer snabbt nivåerna av stresshormonerna kortisol, adrenalin och noradrenalin. Avsaknad av fysisk aktivitet gör att de inte har någonstans att avsöndras.

Allt sammantaget kan det lätt kännas övermäktigt både på individnivå och för dem som ska ta större beslut på nationell och global nivå. Det är då antingen lätt att man ger upp eller tar till stora släggan för att känna att man i varje fall gör ”något”. I dessa stunder verkar det som om det helt enkelt inte finns tillräckligt av vare sig tid, energi, resurser eller pengar för att överkomma problemen.

Då kan det vara bra att komma ihåg att även de allra längsta av resor startar med ett enda litet steg. Tror nämligen att det bästa är att starta med en liten del av allt som behöver adresseras. Ett vänligt sinnat ord är i varje fall en start att överbrygga avståndet till någon. Att ställa sina oroliga tankar åt sidan en stund och se vad man får för idéer i ett lugnare tillstånd kan vara ett ställe att börja på. Precis som när en polis går ner på knä för att mana till lugn och stämningen genast går åt rätt håll.

Det viktiga är att vi ser att en droppe i taget holkar ur även den hårdaste granit. Att det finns hopp i att ta de små steg vi kan även när det känns som om endast ett gigantiskt kliv kan göra någon som helst skillnad. Ta en promenad och ät en frukt istället för att döva sinnet med socker. Svara på ett mail eller skriv ner en idé istället för att förströ dig med nätets alla lockelser och fasor.

Räck ut en hand till någon som behöver lite uppmuntran (i dessa tider kanske det är en bättre metafor att erbjuda någon en armbågsknuff). Hur det än är och hur mycket vi än säger det så är det faktiskt inte tanken som räknas. Böner hjälper inte. Faktisk hjälp är det som hjälper. Ekonomisk, känslomässig, energisk eller arbetsmässig för att hålla någon på fötter.

Oavsett, så hoppas jag att du efter att ha läst det här blir lite hoppfullare. Att du ser att det i varje fall finns något litet steg du kan ta i rätt riktning. Redan idag. Just nu. Även när det kanske kan kännas som att det inte spelar någon roll.

Det kluriga är ju att se att ett beslut om att göra det lilla varje dag gör stor skillnad i längden. Både resultatmässigt och känslomässigt. Storleken har betydelse. Se till att tänka i ett format som du kan ta dig an. Ett som inspirerar dig och inte gör dig modfälld. För det är handlingen som räknas och när vi är många som gör vad vi kan svänger det åt rätt håll snabbare än du kan ana .

Veckans Boktips


Smoothiekraft!


av Karin Haglund

Något av det bästa med smoothies är att du enkelt får i dig fibrer som gör gott för din tarmflora. Dessutom får  du i dig mer frukt, bär och grönsaker på enkelt sätt. Att då få hela 27 recept på nyttiga smoothies som underlättar för en hälsosamlivsstil är härligt. Att du dessutom får tips på hur du själv lyckas få proffsigt resultat och vilka ingredienser du kan avända för att göra egna varianter är fantastiskt. Så vad väntar du på? Fram med en kraftfull mixer och testa Karins smoothierecept med bland annat grönkål, avokado, lingon, växtbaserad mjölk, svarta vinbär, hallon, kirskål, ärtskott, zucchini, ingefära och mycket mer!

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.