Hej kära läsare


Du har väl inte missat lanseringen av Karins nya E-bok ”Smoothiekraft”? Tar tackamt emot hjälp av er läsare att sprida så att alla som vill ha god, enkel och bra näring i vardagen kan hitta den. Länk att dela HÄR och i boktipset.

Dessutom perfekt för mors dag liksom vårt LifeTalk spel och min digitala föreläsning 180° – Genuina insikter för framgång & välmående. 🙂

Denna vecka funderar jag på det snabbaste och bästa sättet att skapa förändring som gör skillnad där det räknas. Är det att drivet och disciplinerat piska sig framåt eller finns det bättre alternativ? Läs och inspireras till nya vägar …

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!

Veckans citat


”I en värld där det finns så mycket som behöver göras, blev jag  begeistrad över att det måste finnas något för mig att göra.”

- Dorothea Dix

Kärleksfull förändring?


Vårt mänskliga förhållande till förändring är i sanning komplext. Vi älskar när något stimulerar och överraskar oss samtidigt som vi blir irritabla av att få våra rutiner störda på minsta sätt. Vi förstår att vi behöver ändra på något för att få nya resultat, men vill samtidigt fortsätta vara likadana och göra på sätt som vi alltid gjort. Nog är det här en spännande, som det verkar, inneboende konflikt i våra sinnen?

Kanske är det den viktigaste knuten att lösa upp om vi vill leva våra liv på en bättre nivå och på våra egna villkor. Detta eftersom förändring är ofrånkomlig. Låt bli att städa hemma och du kommer att över tid få allt mer dammiga och stökiga rum. Sluta träna och tvätta dig och ditt yttre kommer ganska snabbt reflektera din minskade energiinsats. Förändringar som de flesta av oss tycker är till det sämre.

Båda kan dock snabbt förbättras. Allt som behövs är en höjning av din medvetande nivå och ett val att stoppa in lite av din energi i systemet. Ställ i ordning, damma, dammsug och måla lite. Börja jogga, lyft lite vikter, ta en dusch, tvåla, schamponera, klipp och raka. Snart ser det ut som om det aldrig hade fått förfalla.

Det ingår i vår mänskliga potential att varenda dag ha tillgång till möjligheten att göra den förändring som gör all skillnad i världen. Det kräver dock en insats av energi. Att använda den väl kräver i sin tur att vi höjer vårt medvetande. För även om förändring är automatisk och ofrånkomlig, så är förbättring något som vi måste bestämma riktningen för.

Att se någon bekämpa universums lag om entropi och ta tag i saker beskrivs ofta i form av kärlek. När ett fint gammalt hus fått stå och förfalla kommenteras det inte sällan med: Det var länge sedan någon gav det huset lite kärlek. Vad de menar är att ingen har tagit tag i att förändra det till det bättre på alltför lång tid. Vilket ju är själva definitionen på förbättring. 

Med det i åtanke vad skulle det innebära att ge din kropp lite kärlek? Är det att ge den ett par chipspåsar, ett par öl eller Cola? Att sitta still framför datorn timme efter timme eller kika på Netflix på paddan så att sömnen inte infinner sig förrän en bit efter tolvslaget? Kanske är det lättare att ställa sig upp och stretcha någon gång i timmen eller att ta den där promenade på lunchen om du ser att du ger dig själv lite kärlek?

Vad innebär det då att ge ditt jobb lite kärlek? Ditt förhållande? Vänner? Kan man ge sitt bankkonto lite kärlek och hur skulle det i så fall se ut? Skojar lite om det här men det är ofta första steget mot hållbar förändring. Att börja skratta åt hur man kan skapa lite förbättring i något område varje dag. Kanske kan det vara så lite som att sätta sig in i hur man skapar bra bild och ljud så att Zoomsamtalen är proffsigare idag än förra gången.

Inte vet jag vad som är vettigt och rätt för dig. Det jag vet är hur kraftfullt det är när vi sätter igång och använder vår inneboende potential till förändring på ett kärleksfullt sätt. För precis som alla andra reagerar bättre på värme och omtänksamhet så gör även du det när du ber dig själv att ändra på dig eller något annat till det bättre. Var känner du att du vill ge lite kärlek efter att ha läst det här?

Veckans Boktips


Smoothiekraft!


av Karin Haglund

Något av det bästa med smoothies är att du enkelt får i dig fibrer som gör gott för din tarmflora. Dessutom får  du i dig mer frukt, bär och grönsaker på enkelt sätt. Att då få hela 27 recept på nyttiga smoothies som underlättar för en hälsosamlivsstil är härligt. Att du dessutom får tips på hur du själv lyckas få proffsigt resultat och vilka ingredienser du kan avända för att göra egna varianter är fantastiskt. Så vad väntar du på? Fram med en kraftfull mixer och testa Karins smoothierecept med bland annat grönkål, avokado, lingon, växtbaserad mjölk, svarta vinbär, hallon, kirskål, ärtskott, zucchini, ingefära och mycket mer!

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.