Hej kära läsare


Ännu en vecka har passerat och vi är en bit närmare utgången på tunneln. Utmaningen är att ingen vet hur lång den är, men jag tror att vi alla vet att det bästa sättet att se ljuset är att fortsätta gå.

Vill du energiladda för färden så ta gärna en titt på vårt populära frågespel LifeTalk eller skaffa min föreläsning 180° som nu finns att köpa digitalt shopen.

I den här veckans brev vill jag också lämna mitt bidrag till dina steg framåt. Hoppas att det stimulerar något värdefullt hos dig som tar dig några steg till i rätt riktning.

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!

Veckans citat


”De flesta känner inte igen en möjlighet för att den oftast kommer förklädd i overall och ser ut som arbete.”

- Thomas Edison

Bättre i svåra tider?


Det här är verkligen speciella tider. Så många som blir arbetslösa. Företagare som jag själv som förlorar 80-90% av intäkterna på några veckor. Dessutom av den goda anledningen att vi vill skydda varandra och speciellt redan utsatta grupper. Så klart tacksamhet för det och att ingen i den nära kretsen blivit smittad, men …

För det blir en del att rent filosofiskt reda ut, eller hur? Är det ok att vara glad, skratta och må bra när så många kämpar? Att fortsätta satsa, utbilda och utvecklas för att kunna komma ut bättre på andra sidan av det här? Samtidigt som man kanske är orolig, ledsen och nedslagen med jämna mellanrum? Det måste ju också vara ok.

Så min fundering var hur jag kan bidra med mest värde just nu. Min expertis är den mänskliga naturen, vår psykologi och hur den relaterar till välmående och prestation. Hur är det relevant för dessa tider? Får i varje fall för mig att det är extra viktigt att ha koll på de sakerna i så här extraordinära situationer.

Funkar lite som att köra bil. Alla som har tagit körkort kan klara av det mesta på en väg. Det är när något speciellt händer som det märks om man verkligen kan köra bil eller ej. Någon svänger ut framför en, vattenplaning i oväntat välfyllt hjulspår, trafik som står tvärstill bakom en kurva. Nu får man reda på hur mycket av det man lärt sig som sitter i ryggmärgen.

Samma med vår förmåga att hålla oss hoppfulla, glada och produktiva. När allt pekar uppåt och motståndet är minimalt kan de flesta klara av det. Men när det tar emot som nu får man reda på hur hög ens förståelse för livet och hur det funkar är. När man får vara hemma med bara sin egen fantasi som sällskap märks det snart hur bra relation man har med sina tankar.

Den enorma överkapacitet vi alla har mellan öronen är lite som kärnkraft. Den kan värma upp världen eller spränga den i bitar. Ska din tankevärld kunna värma upp dig snarare än att få din värld att explodera gäller det att ha lite koll på hur det funkar. Att ständigt kolla på uppdateringar om viruset och vad media säger om det är ett säkert tecken på att tankarna löper amok.

En gång om dagen räcker. Vi vet det viktigaste. Håll distans och tvätta händerna ordentligt. Att hålla dig i form med träning och bra kost. Men vad vi kanske inte tänker så mycket på är alla möjligheter som följer i alla svårigheters spår. Att ta vara på dem och hålla hoppet uppe genom att inte falla för alla tankevirus som sprids via icke-experter är minst lika viktigt.

Vill därför avsluta med att dela några av de tankar som jag delat med mina coachingklienter: Den som är villig att förändras i sådana här tider kan springa om konkurrensen rejält eller i varje fall som allra minst vara i ett superbt läge när det vänder uppåt igen. Allt som behövs är att vi är villiga att ta en titt mot hur vi kan bidra med mest värde i en nu annorlunda värld. Ledig tid är en öppning att dela fritt av det du brinner för. Att förkovra dig och lära nytt. I en digital värld är det möjligt för alla.

Några frågor som jag tror kan stimulera användbara idéer för dig:

1. Hur kan du/vi ha mer återuppfinningstänk snarare än överlevnadstänk? Med andra ord mer fokus på ”hur ska jag/vi ändra på oss för att komma igenom det här”, snarare än ”hur ska jag/vi ta oss igenom det här.”

2. Vad ska du/vi bli, hur vill vi vara när vi kommer ut på andra sidan? Snarare än att konservativt hoppas på att behålla och återfå vad vi vad vi haft.

3. Hur kan jag/vi bidra med värde på nya sätt? Vad är möjligheten med den här globala förändringen och är jag/vi villiga att ändra oss och vår affär för att ta vara på den? Hur kan vi hjälpa andra samtidigt och ha roligt medan vi gör det?

Hoppas att det här har varit användbara tankar och det stimulerar något som får det att inte bara vara mer hoppfull utan att komma igång och göra den skillnad du kan. Precis därifrån du står just nu.

Veckans Boktips


Life Talk!


av Anders & Karin Haglund

Nu blir det många som sitter inne mer och vad kan då vara bättre än att byta ut skärmen mot utvecklande frågor för livet? Vi har tagit fram detta spel för att väcka inspiration, hopp och gläjde. Alla frågor styr därför sinnet antingen mot positiva resurser eller mot att tänka stort utanför den berömda lådan på sådant som berikar livet på något sätt. Personlig utveckling i en liten ask helt enkelt.
PS! Life Talk 2 kommer inom kort:-)

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.