Hej kära läsare


Endast 9 dagar kvar nu tills min kvällsföreläsning 180° – Genuint nytänkande för välmående och framgång! i Stockholm den 19 mars. I dessa tider av osäkerhet har du än större användning för en djupare förståelse av framgångsprinciperna bakom vår mänskliga psykologi.

Lugn när det stormar omkring dig. Tydlig utan att vara hård. Kalla beslut när det bränner till…   Vill du använda den förmågan till att boka en kväll som gör skillnad på riktigt så köper du biljetter HÄR!

Denna vecka tar jag en titt på kanske en av de viktigaste förmågor du kan utveckla för framgång i livet. Något som till att börja med verkar paradoxalt, men när du ser möjligheterna förändrar livet till det bättre direkt. Nyfiken? Scrolla ner, läs och reflektera…

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!

Veckans citat


”Det finns en stillhet och en fristad inom dig som du när som helst kan dra dig tillbaka till och vara bekväm med dig själv.”

- Herman Hesse

Bekväm med att vara obekväm?


Såg en studie som visade att vi människor gillar saker som är svåra. Att vi har lättast att förlora oss i något som verkligen utmanar vår förmåga. Förmodligen därför som ungdomar tycker att ett dataspel knappt är värt pengarna om det är för lätt. Eller att vi helst vill att någon vi flörtar med ska vara lite ”svår” i starten. För enkelt och vi tappar snart intresset.

Hur stämmer det här med din personliga upplevelse? Har du något du är riktigt stolt och nöjd med som kom till dig utan ansträngning? Alltså, jag säger ju inte på minsta sätt att det inte kan vara skönt att få något gratis i livet. Det är ju tufft nog ibland. Men det vi är allra nöjdast med har vi oftast kämpat oss till, eller hur?

Vill därför påstå att en av de bästa förmågorna vi kan tillskansa oss som människor är att vara bekväma med att vara obekväma. För inte nog med att det är underbart när man kan tycka att det är skönt att pressa kroppen under ett träningspass. Det ger de där resultaten  som vi är ute som vi är så stolta över sedan.

Samma är det med de flesta obekväma känslor vi har också. En tillräckligt djup förståelse så kan till exempel nervositet gå från att kännas som en fiende till att vara din bäste vän. Du slappnar av i det obekväma och får resurser som bara tillskottet av adrenalin kan ge.

På samma sätt som att vi faktiskt kan vara skönt ledsna. Eller inse att frustration enbart uppstår när vi vet att vi skulle kunna göra det bättre, men inte vet hur vi ska få till det – än. Då blir den ett tecken både på att vi är nära och att vi har förmågan. Det är tidsfråga snarare än en kapacitetsfråga. Då är vi bekväma i frustrationen. Är du med på skillnaden?

För om du innerst inne ”visste” att du hade noll chans att klara av något skulle du vara uppgiven snarare än frustrerad. Det här är mycket mer än bara ordklyveri. För bara genom att titta i riktning mot; ”Är det möjligt att vara så bekväm med att vara obekväm att det faktiskt känns bra”, så har du en bättre upplevelse av livet.

Dessutom gör de hinder och svårigheter du står inför inte längre att du känner att världen är emot dig personligen. Plötsligt ser du det istället som om att världens motstånd bara kollar av om du verkligen vill komma till ditt mål. Att den begär att du ska växa lite till så att du är verkligen är redo.

En liten obekväm push till och du blir insläppt i finrummet där världen gör plats för dig. Är du bekväm med de obekväma känslor du kan ha om det här? Då finns det inget som kan stoppa dig från att ha ett både bra och framgångsrikt liv.

Veckans Boktips


Conscious


av Annaka Harris

En av de största frågor vi ställt handlar om vad medvetande är. Vad är det som gör det möjligt för oss att ha en upplevelse av det som pågår? I den här boken tar Annaka med oss på en härlig resa genom vetenskapliga funderingar och filosofiska vinklingar som testar vår begränsade förståelse av medvetandet. Var finns det och vad ger upphov till det? Kan det vara en illusion eller en universell egenskap hos allt i universum? I takt med att AI (artificiell intelligens) kommer allt närmare är det extra spännande hur vi definierar medvetande och vem eller vad som kan ha det. Du kommer få insikter för livet så läs den så snart du kan.

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.