Hej kära läsare


Är så laddad att föreläsa i min egen hemstad nu på torsdag. Är du i närheten av Borås och vill gå så har vi i skrivande stund 8 biljetter kvar. Köp en av dem här:
https://shop.lifevision.se/butik/biljetter/180-forelasning-med-anders-haglund-boras/

Kommer även till Stockholm den 19 mars om det passar bättre att vara med där: https://shop.lifevision.se/butik/biljetter/180-forelasning-med-anders-haglund-stockholm/

Den här veckan tittar jag på något som ofta lurar oss på våra drömmar. Som gör att vi inte tar tag i saker och skjuter upp det som vi skulle kunna göra. En liten förståelse så låter vi inte längre det vi inte kan göra hindra oss från att göra det vi faktiskt kan göra …

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!

Anders Haglund

Veckans citat


”Om ett år kommer du förmodligen önska att du hade börjat idag, så skjut upp att skjuta upp det och börja nu.”

- Anders Haglund

Superenkla steg till framgång?


Läkaren ber dig lugnt att slå dig ner på britsen. Ber dig gapa stort och säga AAAAA… Lyser in i örat och tar en titt. Lyssnar på hjärtat och ber sedan dig ta några djupa andetag för lyssna på lungorna med sitt stetoskop. En liten märklig gummihammare tas fram knackas med under dina knäskålar så att underbenet kickar fram. Därefter ett litet stick i fingret för blodprov. Avslutas med att kissa i plastkopp som ställs bakom luckan på toaletten.

Nog har du varit med om den här grundkontrollen någon gång? Självklart kan man inte se allt men genom att göra det regelbundet kan man få goda indikationer på din hälsostatus. Först när något där eller i patientens känsla avviker går man djupare. Men det är grunden och ett bra ställe att börja.

Samma när jag spelade på touren var mantrat på rangen: grepp, sikte, hållning och balans. Såg man bara till att det blev bättre och bättre var man på väg åt rätt håll även om resultatet inte visade sig riktigt än. Speciellt när man var en i en svacka gällde det att hålla fast vid ”skalorna” och lita på att det kommer till slut.

Skulle tro att du har den här typen av ”basic” scheman att gå igenom även om du inte är läkare eller golfproffs. En konsertpianist spelar skalor så att de sitter ordentligt i varje pass innan de ger sig på svårare stycken. Effektiva säljare ser till att kontakta kunder och bygga relationer oavsett hur konjunktur och marknad för tillfället ser ut.

Varför tar jag nu upp det här i ett coachbrev om hur du hittar vägar till framgång och välmående? Jo, för att det i min erfarenhet är alldeles för lätt för oss börja tro att fantastiska resultat alltid är resultatet av fantastiska och overkliga dagliga handlingar. Men sanningen är att allt som behövs för de flesta stordåd är alldeles vanliga steg varje dag. Sådant som vi alla faktiskt kan klara av.

Gå till gymmet och gör ditt pass vecka efter vecka och om ett år tycker någon att du blivit så krallig att de knappt känner igen dig. Gå din promenad, ta en löptur och inom en överskådlig framtid har du så mycket bättre flås och ork. Sätt av 10% av din inkomst på ett investeringskonto och stoppa dem kontiunerligt i en fond eller skapa en grundplåt för ett fastighetsköp. Tio, eller kanske max femton, år senare är din ekonomiska situation en helt annan.

I en modern värld kanske det gäller att lägga ut en bild, ett videoklipp eller något annat varje dag tills tillräckligt många följer dig. Inte vet jag, men vad jag vet är att nästan alla klienter jag träffat övervärderar ganska rejält vad de kan åstadkomma på en vecka. Gör dem lite nedslagna när de upptäcker att de inte alls fått gjort allt de planerat. Samtidigt undervärderar nästan alla vad de kan åstadkomma på ett år.

En lite märklig kombination det där, eller hur? Att vi tycker att vi borde hinna åstadkomma mycket mer i det korta perspektivet och sedan ändå inte kan förstå hur mycket vi kan få till på årshorisont. Det var nog därför som Einstein sa att ränta på ränta är världens åttonde underverk. Den som förstår den har världen för sina fötter. Lite samma är det med att se hur små dagliga steg som bygger på varandra inte verkar göra så stor skillnad men gör en enorm skillnad över tid.

Så vilka är de ”skalor” du behöver spela för att komma dit du vill? Vilka är de dagliga grunderna du behöver ta hand om? Vad är det enklaste du faktiskt kan göra nu direkt för att komma en bit mot det du vill? Samla ihop så många sådana ”ordinära” dagar du kan under 2020. Den ena bygger på den andra och du kommer att slås med häpnad över vad du åstadkommer och vilka resultat du ser tillbaka till om ett år.

Veckans Boktips


Non violent communication (svenska)


av Marshall B. Rosenberg

Fick den här boken rekommenderad av en vän. När jag skulle köpa den visade det sig när jag skulle köpa den att jag redan hade den. En glad överraskning så klart, men det viktiga var ju att rekommendationen fick mig att läsa den. För här får du mängder med kunskap som kommer att hjälpa dig med det kanske viktigaste i livet, nämligen att kommunicera bättre med andra människor och dig själv. Vem vill inte ha färre konflikter samtidigt som man löser de som oundvikligen uppstår på ett bättre sätt? En djupare relation med alla du har förmånen att umgås med? Säg JA genom att beställa – och glöm inte bort den utan läs nu direkt…

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.