Hej kära läsare


Kul att det är så många av er som tycker att vårt positiva coachingspel LifeTalk är den perfekta julklappen för både personal, er själva och nära och kära:-) Vill du ha fram det innan jul så beställer du HÄR!

Anmälningar till 180° i Stockholm den 19 mars och till  Mental Klarhet 17-19 September i Båstad. verkar också populärt att ha att se fram emot för nästa år. Tacksam för att leva min vision:
Att inspirera, utbilda och göra skillnad i tillräckligt många människors privata och professionella liv för att göra en positiv skillnad i världen.” 

Denna vecka funderar jag över den verkliga kraften bakom allt vi människor åstadkommer. En kraft som få förstår att använda fullt ut, men en glimt kan räcka för att få det att pirra av förväntan i dig …

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!

Veckans citat


Idéerna till mina filmer kommer i luften och jag fångar bara upp dem och bearbetar.

- David Lynch

Leker du med tanken ...


Har funderat mycket på det här med att leka med tanken på sistone. Einstein kallade det för tankeexperiment när han t.ex. föreställde sig att han satt på en ljusstråle och lyste med en ficklampa på en annan person på en annan ljusstråle. Spännande funderingar som skiftade hela vår förståelse för universum och gjorde mycket av det vi nu tar för givet möjligt. Samma när en arktitekt står och kikar på en tom plats och föreställer sig hur en byggnad skulle se ut för att passa in där.

Vi har ju samma möjligheter på vilken nivå eller plats vi själva än befinner oss. Att se för vårt inre öga hur en fint ska utföras i hockey och upptäcka hur lite övning gör att det yttre matchar vår fantasi. Ta fram en affärsplan och börja agera för att göra den till framgångsrik verklighet. Klura ut lite nya frågeställningar som stimulerar sinnet att få fram än mer.

För det är ju det som är det bästa med vår tankeförmåga – den är fullkomligt obegränsad som resurs. Att förstå det är av största vikt i livet. Annars riskerar man att så att säga gå till havet med en liten hink och undra varför det ger så lite vatten. Lite begränsande när man har en outsinlig källa att ösa ur när du väl ser hur tanken fungerar. 

Att så få ändå leker med denna tankens obegränsade möjligheter beror enligt min erfarenhet på en av två saker. Första alternativet är att de inte har förstått att de sitter på ett veritabelt ymnighetshorn. Kanske för att det är imaginärt och lite klurigt att se. Eller för att de tycker att det är slöseri med tid att ägna sig åt ”fantasier”. Detta trots att fantasin kan vara så verklig att en immigrant kan gå genom tullen med en idé som senare bygger ett miljardimperium och ändå välja ”inget att deklarera”. 

Andra alternativet är att de är lite rädda för sina egna tankar. De har som alla andra märkt att vi har väldigt liten kontroll över vad som flammar upp när vi börjar leka med den imaginära tankeelden. Har man då missat att tanken är helt känslomässigt kraftlös tills man tar den på allvar och konsekvensmässigt obetydlig tills man agerar på den, så kan det så klart vara skrämmande.

Kanske därför så många håller tillbaka med rättfärdigandet ”Bara tanken på att … ” (… jobba med en sån person, kämpa och sedan kanske inte få något för det, misslyckas och stå där med skammen, lyckas och bli bedömd av alla etc). I samma stund någon tar det på största möjliga allvar så kan man förstå att det inte känns så aptitligt att leka med tanken trots den enorma potential det har.

Därför finns det kanske inget som är just viktigare än att förstå vår egen mänskliga psykologi och tankeförmåga på ett högre plan. Allt vi förstår bättre blir vi mindre rädda för och att vara mindre rädd för sina egna tankar skulle förändra världen för vem som helst direkt. Därför undrar jag om du kan tänka dig att leka lite med din tanke den här veckan? Det är inte så märkvärdigt egentligen. Kan räcka med att ställa lite nya frågor och se vart tanken bär dig. 

Som en liten startpunkt följer här några förslag:

  1. Om din kropp kunde prata ren svenska vad skulle den då säga är det bästa du kunde börja göra för den? Vad vore den nöjdast om du slutade med?
  2. Vem är eller skulle du vilja var din bästa vän? Vad tror du att de skulle bli gladast över att du gjorde för dem?
  3. Vad skulle du kunna göra/påbörja den här veckan som skulle ha betydelse för din ekonomi om ett år? 

Tre enkla frågeställningar som kommer att öppna dörren till din obegränsade tankeförmåga lite på glänt. Ut, varifrån än tankarna nu är innan du har dem, strömmar då lika mycket idéer på alla de olika fantastiska sätt som till exempel 30.000 läsare av det här kan ha. Kanske poppar det upp några egna frågor som passar just där du befinner dig ännu bättre? 

Oavsett, så kan plötsligt något som inte ens fanns i din värld innan ditt tankeexperiment med lite ”action” vara mer än möjligt. Om inte det är hoppfullt nog, så finns det dessutom få saker som är så tillfredställande som att inse hur ovetande du just nu är i förhållande till hur mycket du kommer att veta och kunna i framtiden. Det går med tankens fart …

Veckans Boktips


Relationshandboken


av George Pransky

Ska du bara läsa en bok till innan årskiftet så tycker jag att den här borde toppa listan. Inget påverkar oss mer än våra relationer till andra människor vare sig det är på jobbet eller privat. För att inte tala om den viktigaste av alla relationer: Den vi har med oss själva och våra tankar. När den blir bättre blir allting i ditt liv bättre. Så har du inte den beställ den genast. Har du den så läs den. Har du läst den så läs om den. Starkare än så kan jag inte rekommendera en bok.

Lyssna på Coachbrevet


Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright©


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

Prenumerera

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.